lathe machine

Mesin Bubut Bubuka: 16 Jenis Mesin Lathe

Lathe mangrupikeun salah sahiji alat mesin anu paling seueur dianggo dina bidang pamrosésan logam. Aya sababaraha rupa alat mesin. Hésé pikeun jalma anu henteu terang industri ieu netelakeun bédana antara sababaraha jinis alat mesin. Dina tulisan ieu, urang diklasifikasikeun tina 6 sub-sistem: modeu kontrol, struktur mesin, pamakean, bahan pamrosésan, jumlah wadah alat, jinis bagéan mesin. Sanaos sababaraha jinis nami bubut, aya kasus-kasus silang, sapertos mesin bubut bobo ogé ngagaduhan bubut horisontal, pipa benang pipa ogé ngagaduhanMesin bubut CNC, tapi éta henteu mangaruhan pamahaman kami kana bubut.

Jinis bubuka mesin bubut:
Numutkeun ka metode kontrol

  • Bubut konvensional
  • Bubut CNC

Numutkeun kana struktur mesin

  • Bubut horisontal
  • Bubut nangtung
  • Bubut ranjang miring

Numutkeun kana tujuan mesinna

  • Bubut crankshaft, bubut camshaft, bubut roda, bubut poros, bubut gulung sareng bubut ingot, alat mesin péngkolan sareng panggilingan, bubut roda waja, bubut benang pipa

Numutkeun kana bahan olahan

  • Bubut damel kai
  • Bubut motong logam

Diklasifikasikeun ku jumlah panyekel alat

  • Tunggal alat wadah lathe CNC, wadah alat ganda lathe CNC

Digolongkeun kana jenis dasar bagian mesin

  • Jenis Chuck bubut CNC, lathe CNC luhur

Numutkeun ka metode kontrol

Ayeuna, aya dua metode kontrol pikeun bubut, hiji nyaéta kontrol manual, sareng anu sanésna nyaéta kontrol pemrograman CNC. Numutkeun kaédah kadali anu béda, mesin bubut dibagi kana mesin bubut konvensional sareng mesin bubut CNC.

Bubut konvensional

engine lathe

Lathe umum ngagaduhan objék pamrosésan anu lega, rentang pangaturan tina speed rotasi spindle sareng jumlah feed ageung. Permukaan jero sareng luar, tungtung tungtung, sareng benang internal sareng éksternal tina bahan damel tiasa diolah. Jinis bubut ieu biasana dioperasikeun sacara manual ku padamel. Gampang dioperasikeun. Dina tahap awal, kagancangan disaluyukeun, pakakasna dipindahkeun, uas mimiti diangkat, teras batang gorong didorong payun. Alat péngkolan maju, tukang narik, alat péngkolan mundur ka kénca, sareng alat péngkolan angkat ka kénca. Kenca sareng ka katuhu sami. Sanaos operasi kandaraan umum saderhana, pamrosésan bagian-bagianna mangrupikeun kagiatan téknis, sareng padamelna bakal ningali alat ukur sareng gambar pikeun ngolah. Nalika masangkeun sakedik bagian, lathes konvensional gaduh kaunggulan efisiensi anu langkung ageung tibatan CNCmesin bubut. Sababaraha kali lathes tujuan umum parantos diolah, sareng lathes CNC masih dina tahap pamrograman. Kusabab fitur ieu, mesin bubut biasa masih ngagaduhan pasar, cocog pikeun bengkel tunggal, produksi angkatan alit sareng bengkel pangropéa.

Lathes ieu tiasa dibagi kana sababaraha lathes konvensional tina spésifikasi anu béda, sapertos LT6232 sareng LT6250, gumantung kana jangkungna tengah sareng jarak tengah. Salian ti ngarobah sadaya jinis karya Rotary, éta ogé tiasa ngahurungkeun sababaraha rupi, sapertos benang métrik, benang inci, benang modulus, benang diamétris sareng benang tungtung.

Dina raraga ningkatkeun diameter pamrosésan lathe konvensional, lathe bed lathe diturunkeun (ogé disebut bubut saddle).

Ujung kénca lathe ranjang gap di payuneun kotak sirah tilelep sareng tiasa nampung bagian diaméter ageung. Bentuk bubut jangkung dua sirah, handap di tengahna, sareng katingalina sapertos sadel, janten disebat lathe pelana. Bubut pelana cocog pikeun bagian mesin kalayan diménsi radial ageung sareng diménsi aksial alit. Éta cocog pikeun muterkeun bunderan luar, liang jero, raray tungtung, slot sareng métrik, inci, modulus, benang bungkus, sareng ngebor sareng pikaboseneun. , reaming sareng prosés anu sanés, khususna cocog pikeun perusahaan sapotong, produksi angkatan. Bubut pelana tiasa ngolah workpieces diameter anu langkung ageung dina alur pelana. Pitunjuk alat mesin dikerasan sareng dipotong halus kanggo operasi anu gampang sareng dipercaya. Lathe ngagaduhan ciri kakuatan tinggi, kecepatan luhur, kaku kaku, presisi tinggi sareng noise low.

lathe machine

Bubut CNC

Lathe CNC dikembangkeun tina mesin bubut, sareng sistem kontrol program ditambihkeun kana mesin utama. Program ieu dikawasa ku program pikeun ngontrol mesin pikeun ngalaksanakeun operasi numutkeun prosedur anu ditangtoskeun, ngarengsekeun siklus tina prosés prosés mesin.

Sapertos lathes konvensional, lathes CNC ogé dianggo pikeun mesin bagian muter anu bagéan. Sacara umum, éta sacara otomatis tiasa ngalengkepan mesin tina permukaan silinder luar, permukaan kerucut, permukaan bola sareng benang, sareng tiasa ogé ngolah sababaraha permukaan anu muterkeun rumit, sapertos hiperbola. Bahan-bahan bubut sareng bubut biasa dipasang dina cara anu sami. Dina raraga ningkatkeun efisiensi ngolah, anu lathes hidrolik seuseueurna hidrolik, pneumatik sareng listrik listrik.

Bentuk bubut CNC sami sareng bubut konvensional, nyaéta diwangun ku ranjang, bantalan sirah, wadah alat, sistem tekanan sistem feed, sistem pendinginan sareng pelumasan. Sistem dahar tina bubut CNC sacara kualitatif bénten sareng mesin bubut konvensional. Lathe konvensional ngagaduhan kotak feed sareng carrier exchange. Lathe CNC langsung ngagunakeun motor servo pikeun ngajalankeun slide sareng wadah alat ngalangkungan sekrup bola pikeun ngawujudkeun gerak pakan. Struktur sistem pakan disederhanakeun pisan.
Lathes CNC dinten ayeuna parantos dipopulerkeun pikeun kontrol mikrokomputer. Ayeuna aya dua katégori lathes CNC, salah sahijina nyaéta alat mesin anu dikawasa mikrokomputer saderhana, sareng anu sanésna nyaéta alat mesin anu dikontrol komputer. Salami operasi, mesin bubut CNC ngalaksanakeun itungan numutkeun pitunjuk program input sareng masukan hasil itungan ka unit drive. Alat drive drive ngalakukeun itungan numutkeun paréntah, masangkeun hasil itungan ka alat drive, ngatur alat drive (stepper motor) di tengah alat drive pikeun nyetir mékanisme transmisi mékanis, sareng ngoperasikeun léngkah kerja mesin alat (gerbong bujur sareng horisontal) pikeun ngawujudkeun gerakan motong.

Numutkeun kana struktur mesin

Bubut horisontal

Fitur utami lathe horizontal nyaéta sumbu utami sajajar sareng workbench sareng katingalina sapertos ngagoler dina taneuh. Lathes horisontal cocog pikeun ngolah bahan-bahan anu langkung enteng anu henteu diaméterna ageung tapi panjang. Ieu kusabab lathe horizontal diolah ku cuk sareng luhurna ngalawan bahan damel. Struktur ieu nangtoskeun yén beurat bahan padamelna henteu tiasa ageung pisan. Beban maksimum biasa nyaéta 300 kg, sareng bubut tugas beurat tiasa nahan 1 ton. Panjang pengolahan mangrupikeun kautamaan utami lathe horisontal relatif ka lathe nangtung.

Panjang pengolahanna nyaéta 750mm, 1000mm, 2000mm, 3000mm, 4000mm atanapi bahkan 8000mm, jst.

Bubut nangtung

vertical lathe tsinfa

Fitur utami lathe nangtung nyaéta spindlena jejeg kana méja sareng bahan padamelna dijepit kana méja. The lathe vertikal cocog pikeun ngolah workpieces beurat kalayan diaméter ageung sareng panjang pondok. Ieu kusabab dina lathe nangtung, clamping sareng alignment bagian-bagianna merenah, sareng pituduh puteran antara meja kerja sareng dasarna ngagaduhan kapasitas bantalan anu langkung saé. Lemesna gerakan nalika damel seueur, janten kualitas pengolahan bagian na tinggi, tapi kualitas bagian ieu sesah dijamin nalika disimpen dina mesin bubut konvensional sareng mesin bubut tungtung.

Lathes vertikal tiasa dibagi kana lathes vertikal kolom tunggal sareng lathes vertikal kolom ganda. Lathes nangtung kolom tunggal umumna ngagaduhan alat anu nangtung sareng wadah alat samping. Duanana wadah ngagaduhan kotak feed misah anu tiasa dioperasikeun masing-masing atanapi sakaligus pikeun pas nangtung sareng horizontal. Lathes vertikal ageung umumna ngagaduhan dua uprights. Pikeun gampang diolah, lathe vertikal dua kolom umumna ngagaduhan dua wadah alat nangtung sareng hiji wadah alat sisi. Dua-poster anu langkung ageung ngagaduhan wadah péso sisi dina masing-masing dua kolom.

Bubut ranjang miring

slant bed lathe tsinfa

Struktur rel condong ngamungkinkeun bubut janten langkung kaku sareng gampang dicabut kiripik.

Numutkeun kana tujuan mesinna

Mesin pelat Crankshaft, mesin bubut roda, mesin bubut gulung sareng mesin bubut ingot, alat mesin péngkolan sareng panggilingan, mesin pengikat benang pipa.

Bubut Crankshaft

Bubut Crankshaft mangrupikeun jinis khusus bubut anu dianggo pikeun mesin beuheung rod anu nyambungkeun sareng sisi panangan engkol tina mesin pembakaran internal sareng crankshaft kompresor udara.

The lathe kabayang CNC

Mesin bubut roda CNC mangrupikeun alat mesin khusus pikeun mesin sareng ngalereskeun pasangan roda mesin karéta. Dina raraga ningkatkeun kinerja sareng rasio harga alat mesin, sistem CNC pikeun wadah alat dobel tina bubut roda dikembangkeun, sareng pangukuran otomatis, setting alat sareng fungsi motong ékonomi sistem CNC dibahas. Mangrupikeun modél operasi mesin otomatis otomatis, sareng dilengkepan sistem pangukuran otomatis, anu sacara otomatis ngitung parameter pamotong optimal saatos ngukur permukaan trep tina roda anu kedah diperbaiki.

Gulung bubut

Mesin bubut nyaéta lathes anu dirancang pikeun ngolah gulungan. Gulungan umumna gulungan anu dianggo dina pabrik ngagiling. Éta bentuk silinder anu gedé pisan, beurat sareng beurat kalayan alur dina éta.

Ngaktipkeun sareng ngagiling mesin

Ngabuburit namesin panggilingan universalmesin komposit mesin mangrupikeun salah sahiji prosés mesin anu paling populér di dunya mesin. Mangrupikeun téknologi manufaktur anu maju. Mesin komposit nyaéta palaksanaan sababaraha prosés mesin anu béda dina hiji mesin. PanggilinganNgebor, mesin péngkolan. Pangolahan komposit anu paling seueur dianggo sareng anu paling hese nyaéta gabungan tina péngkolan sareng panggilingan. Puteran sareng panggilingan pusat mesin gabungan sami sareng kombinasi lathe CNC sareng pusat mesin.

pipe lathe tsinfa

Pipa benang bubut

Pipa benang pipa, ogé dikenal salaku pipa benang pipa, nyaéta mesin bubut horisontal anu dirancang pikeun ngarobah pipa pipa diaméterna ageung. Éta pitur diaméterna ageung tina aci utami (umumna 135mm atanapi langkung) sareng cuk di payun sareng tukangeun kotak spindle. Dina raraga mempermudah clamping sareng ngolah fittings pipa diaméter ageung atanapi palang, produkna seueur dianggo dina ngolah mékanis pabrikan mesin, minyak bumi, kimia, batubara, éksplorasi géologis, pasokan cai pakotaan sareng industri pembuangan.

lathe machine

Numutkeun kana bahan olahan

Bubut damel kai

Bubut motong logam

Mobil pemotong logam sami sareng mobil tukang kayu anu dianggo pikeun motong barang damel ku muterkeun bahan damel dina kontak sareng alatna.

Nanging, bédana antara duanana ogé ageung:

  1. Struktur wadah péso béda-béda. Mobil damel kayu langkung fleksibel. Salaku conto, ngagunakeun bubut motong logam pikeun ngajalankeun vas, mindahkeun alat pikeun ngawangun éta tiasa nyusahkeun.
  2. Sipat bahan damelna bénten. Bahan damel tina wahana damel logam umumna homogen, sareng kapadetan sareng karasa tetep dasarna sami, janten tiasa dipotong 3mm dina hiji waktos, sareng alatna tiasa sacara otomatis dipindahkeun. Upami kai dianggo ku cara kieu, kai bakal diprovokasi malahan kai bakal dikésék. Mobil motong logam kai téh langkung saé.
  3. Alat péngkolanna béda. Ujung motong alat péngkolan henteu sami sareng sudutna.

Digolongkeun kana jenis dasar bagian mesin

Chuck tipe CNC lathes

Lathes ieu teu aya buntutna sareng cocog pikeun ngarobah disk (kalebet poros pondok). Kaseueuran metode clamping nyaéta kontrol listrik atanapi hidrolik, sareng struktur cuk ngagaduhan seueur rahang anu tiasa disetél atanapi rahang anu henteu dipareuman (nyaéta rahang lemes).

Top CNC Lathes

Lathes ieu dilengkepan buntut umum atanapi tailstock CNC. Aranjeunna cocog pikeun ngarobah bagian panjang sareng bagian cakram kalayan diaméter alit.

Salaku tambahan, éta tiasa béda-béda numutkeun akurasi pengolahanana

Lathe dibagi kana lathe umum, lathe presisi sareng lathe presisi tinggi. Precision sareng lathes presisi tinggi biasana dumasar kana lathes presisi biasa. Ku ningkatkeun akurasi geometri mesin, ngirangan épéktasi geter sareng sumber panas, sareng nganggo bantalan kinerja tinggi, mesin gaduh akurasi mesin anu luhur.

Naon waé patarosan punten kersa ngahubungi kami.