lathe machine

kumaha ngagunakeun mesin bubut logam: gap mesin operasi mesin bubut

metal lathe opertaions

Bubuka operasi cecekelan mesin bubut

Posisi Pakem Operasi

Posisi operasi tina universalbubut logam:
1 Tombol "eureun darurat" motor utama.
2 cecekelan pergeseran spindle. Aya tilu posisi aktip pikeun spindel kecepatan tinggi, sedeng sareng low sareng dua posisi enol kanggo ngaleupaskeun drive tina drive.
3 Tombol utas. Aya dua posisi "beulah katuhu" sareng "kidal". Nalika spindle diputer ka payun, gagangna kedah dina posisi "beulah katuhu". Nalika spindle dibalikkeun, gagangna kedah dina posisi "kénca", upami henteu aya eupan, sareng benangna henteu tunduk kana larangan ieu.
4 Pakem ékspansi pitch. Aya dua posisi "J (pitch dasar)" sareng "K (pitch dilegaan)".
5 cecekelan pergeseran spindle. Kalayan dalapan posisi, 2 sareng 5 gagang, 22 kacepetan spindle sayogi.
6 Saklar motor pompa tiis.
7 Pakem ngarobah jinis benang. Aya métrik (t) kaisar (a) modulus (m) bagian diaméterna (p) opat-bit menjulang.
8 (A) sareng 9 (B) nyaéta gagang set dasar pikeun kotak feed. Ngarobih babandingan nada pitch atanapi feed, sareng nganggo 8 sareng 9 gagang babarengan.
10 Pakem dua kali. Total pitch dikali sareng eupan dua kali dina dalapan posisi.
11, 14 Mangrupikeun spindle joystick. Operasi spindle pikeun ngabalikkeun rotasi sareng ngeureunkeun rotasi spindle.
12 Kotak slaid dipencét.
13 Gagang sareng panto nutup. Anggo kanggo utas.
15 Éta kécap gagang buntut. Buntut sélulér dianggo.
16 Pakem clamping gancang buntutna. Kencangkan nut pikeun buntut. Nalika buntutna janten beban anu ageung, umumna henteu dianggo nalika motong.
17 Pakuan feed bujur sareng horizontal pikeun alat anu ngagaduhan. Pitunjuk longitudinal sareng lateral feed tina wadah alat sareng gerakan feed maju sareng mundur sadayana direalisasikeun ku gagangna, sareng gerakan gancang dina arah anu sami dikawasa ku tombol gagangna.
18 Cekelan wadah alat leutik.
19 Tombol "eureun darurat" motor utama.
21 Tombol "start" motor utama.
22 Panyekel alat kuadrat sareng cecekelan clamping.
23 Pakem panangan alat (gagang slide tengah). Gerakan gurat manual (diputer ku sarébu gagang sareng diperpanjang, ati-ati nalika ngoperasikeun mesin pikeun nyegah cilaka).
24 Kotak slide handwheel bujur: Anggo handwheel ieu nalika mindahkeun wadah alat sacara nangtung.

 Three-Jaw Self-Centering Chuck

3 jaw chuck of metal lathe machine

Chuck anu museurkeun diri tilu rahang mangrupikeun alat anu umum dina amesin bubut, sareng struktur sareng bentuk na sapertos dina Gambar.
Nalika rengkuh chuck dilebetkeun kana liang pasagi bevel pinion 2, gear bevel ageung 3 diputer. Gigi bevel ageung 3 ngagaduhan benang datar di sisi tukang, sareng benang datar diulirkeun kalayan raray tungtung cakar 4, sahingga tilu cakar tiasa dipindahkeun sakaligus pikeun gerakan centripetal atanapi sentrifugal. Cuk mérek mandiri métrik anu biasa dianggo aya dina 150, 200, 250.

lathe machine

Mimitian sareng lirén tina Bubut Logam

main switch

1. Pariksa upami ranjang Lathe dina kaayaan anu leres. Nyaéta, cecekelan pergeseran spindle 2 kedah dina posisi nétral (0 posisi), cecekelan operasi spindle 11, 14 kedah dina kaayaan stop, bukaan sareng nutup nut nut kedah dina posisi "on", sareng motor utama "eureun darurat" tombol 1 sareng 20 aya dina "Buka" Status (tombol pop up). Saatos mastikeun kasalahan, tutup saklar kakuatan utama di tukang bubut garing, sapertos anu dipidangkeun dina Gambar.

Saklar utama kakuatan Lathe
2. Pencét tombol mimitian héjo 21 dina sadel pikeun ngamimitian motor.
3. Puterkeun spindle shifting cecekelan 2 kana gear speed anu dipilih, angkat gagang kontrol spindle 11 atanapi 14 ka luhur pikeun ngawujudkeun rotasi payun spindle; tengah cecekelan kontrol aya di tengah pikeun ngawujudkeun spindle stop; cecekelan kontrol ka handap pikeun ngawujudkeun giliran spindle tibalik.
4. Nalika ngamuat sareng ngabongkarkeun bahan padamelan, ngarobih alat, ngukur ukuran bérésan sareng ngarobih kagancangan, pencét motor utama "eureun darurat" tombol atanapi 20 eureun heula.
5. Dina kaayaan darurat, pencét tombol "Stop darurat" tombol 20 tina motor utama pikeun ngeureunkeun spindle tina bubut.
6. Nalika bubut dieureunkeun lami pisan, saklar utama kakuatan lathe kedah dipareuman.

Operasi Pergeseran Kotak Spindle

manual lathe machine electric

Cecekelan pergeseran spindle 2, 5 tiasa dianggo pikeun ngatur kacepetan spindle tina 11 dugi 1400 r / mnt.

Operasi Kotak Geser

tool holder

1. Handwheel bujur jarum jam ngurilingan jarum jam jarum jam 24 , Puter kotak slide handwheel bujur jarum jam 24, sareng ngalihkeun sadel ka katuhu. Unggal kisi dina lathe dial nyaéta 1 mm.
Operasi eupan bujur 150 mm, teras sacara bujur ditarikna 130 mm.
Operasi b Balikkeun 20 mm bujur sareng 186 mm bujur.

2.Kurungkeun alat pikeun jarum jam (gagang slide tengah) 23 , Panyekel alat ngalih jauh ti operator (nyaéta, sacara engké kana alat); Upami teu kitu, éta engké ditarik.
Dina latihan skala skateboard tengah, diperyogikeun gerak kalayan gancang, ngabutuhkeun kadua leungeun pikeun silih ganti sareng mindahkeun sacara bébas, ngabédakeun arah anu mundur sareng mundur, sareng réaksina fleksibel sareng gerakanna akurat.
Pelat dina piring na 0. 05 mm.
Operasi a Saluyukeun skala slide kana posisi nol sareng tuang dina arah horizontal 2 m m.
Operasi b Saluyukeun skala slide ka 25 sareng horizontal balik deui ka 1mm.

3. Hurungkeun gagang slaider leutik jarum jam pikeun mindahkeun slaider leutik ka hareup; puterkeun gagang slaider leutik tibalik jarum jam pikeun mindahkeun wadah alat ka tukang.
Latihan skala skateboard leutik meryogikeun gerakan anu laun sareng bahkan, ngabutuhkeun kadua leungeun pikeun silih ganti.
Unggal kisi dina sambel skateboard leutik nyaéta 0. 05 mm, sareng saminggu na 100 grid.
Korespondénan antara skala nyanghareupan sareng jumlah sél.
Operasi a Saluyukeun skala slide leutik kana posisi nol sareng tuang sacara bujur 3 mm.
Operasi b Saluyukeun slide leutik kana ukuran 42 sareng arah bujur deui ka 12. 5 mm.

Operasi Kotak Pakan

Numutkeun kana umpan nangtung sareng horizontal, tangtukeun posisi handwheel sareng gagangna dina kotak feed sareng saluyukeun. Salaku conto, upami umpan bujur dipilih janten 0. 307 mm / r, saluyukeun jinis benang gentos 7 kana métrik (t), kotak tuang, atanapi gagang 8 (A), 9 (B) janten 1 , Ganda gagang 10 dugi III.
Numutkeun kana nada benang mesin, parios papan nami kotak feed.

Operasi Nyoco Bermotor

Mindahkeun wadah alat anu longitudinal sareng horizontal feed feed 18 supados arahna saluyu sareng arah feed longitudinal; upami anjeun mencét tombol maju gancang dina luhur gagang, pelana tiasa dipindahkeun sacara bujur.
Nalika gagang 18 ditarik ka posisi infeed, pencét tombol maju gancang dina luhur pikeun mindahkeun wadah alat gancang sareng gurat.

Operasi Panyekel Alat

Hurungkeun indéks wadah alat pasagi sareng clamping gagang jarum jam jarum jam 22, wadah alat tiasa diputer jarum jam pikeun ngarobih posisi alat péngkolan; nalika gagang 22 tos jarum jam, wadah alat dikonci.

Ngalereskeun Lengan Tailstock

tailstock

Sakumaha dituduhkeun dina Gambar, cecekelan memperbaiki buntut 25 buntut tiasa disaluyukeun jarum jam dugi ka ngalereskeun leungeun baju buntut dina posisi anu dipikahoyong. Narik panangan leungeun baju buntut ngalereskeun 25 jarum jam dugi ka ngaleupaskeun buntut

Operasi buntut baju sateuacanna sareng mundur

Puterkeun gagang tangan buntut jarum jam jarum jam 15 kanggo ngadamel lengan baju buntutna nempel; balikkeun gagang gagang buntut jarum jam, sareng baju buntutna ditarik.

Posisi tailstock dibereskeun

Tarik gagang clamping gancang buntut 16 mundur (jauh tina operator), leupaskeun buntut, mindahkeun buntut sacara bujur sapanjang ranjang ka posisi anu dipikahoyong, teras ngalihkeun buntutna ka hareup (caket operator) Korsi gancang cekelan cekelan 16 ka gancang ngamankeun buntut kana ranjang.

lathe machine

Léngkah Ngahapus Chuck anu mandiri

1 Léngkah sareng cara ngaleupaskeun komponén cuck anu mandiri
(1) Ngaleupaskeun tilu set sekrup 6 sareng ngaluarkeun tilu gir bevel leutik.
(2) Ngaleupaskeun tilu sekrup pengikat 7 Cabut tutup debu 5 sareng peralatan bevel ageung 3 ku benang datar.
2. Cara ngamuat tilu rahang
Nalika cuk dipasang, kuadrat rengkuh chuck dilebetkeun kana liang pasagi roda bevel pikeun muter, sareng benang planar tina gear bevel ageung diputer. Nalika sekrup tina benang datar diaktipkeun pikeun ngadeukeutan slot perumahan, rahang No 1 dimuat kana slot perumahan. Dua rahang sésana dimuat dina urutan nomer 2 sareng nomer 3, sareng cara ngamuat sami sareng sateuacanna.
3 latihan ngamuat sareng ngabongkar cuck dina spindle
(1) Nalika masang chuck, bersihkeun heula bagian konéksi sareng ngeusian bahan bakar pikeun mastikeun akurasi instalasi chuck.
(2) Saatos cakcak dikencang kana spindle, pesawat fluck chuck sareng pesawat spindle kedah ditempelkeun pageuh.
(3) Nalika ngaluarkeun cuk, nempatkeun jangkungna blok kai anu atos atanapi emas lemes antara cakar di sisi anu sabalikna operator sareng permukaan rel pituduh, teras balikeun cakar kana posisi caket caket sareng lalaunan ngabalikeun tabrakan . Nalika cuk éta leupas, anjeun kedah langsung ngeureunkeun mobilna teras nganggo panangan anjeun pikeun ngahurungkeun cuk éta.
4. Catetan
(1) Nalika ngamuat sareng ngabongkar pelat anu bosen dina spindle, lebetkeun batang beusi kana liang spindle sareng bantalan penjaga ranjang kanggo nyegah karusakan dina permukaan ranjang.
(2) Nalika masang tilu cakar, teraskeun dina arah jarum jam sareng hindarankeun obor tina benang datar tina péngkolan.
(3) Nalika ngempelkeun cuk, ulah ngajalankeun pikeun nyegah bahaya.

Cara pikeun ngaleungitkeun perjalanan kosong tina dial

empty travel of the dial

Nalika muterkeun sadel, slide tengah, sareng gagang slide alit, utamina nalika gagang rotary diputer sababaraha kali deui, upami gagangna ngan saukur dipéngkolan deui, dial dipendakan diputer, sareng wadahna henteu disingkronkeun. Pindah, ieu kusabab celah antara sekrup kalungguhan jero sareng kacang, hasilna stroke dianggurkeun.
Upami dipencét sababaraha kali deui diputer, éta kedah dialihkeun ka arah anu sabalikna teras dipindahkeun ka tingkat anu diperyogikeun, sapertos anu dipidangkeun dina.