Sadayana Anu Anjeun Kedah Terang Ngeunaan Mesin CNC

Sateuacan dilebetkeun kontrol numeris komputerisasi (CNC), prosés manufaktur ngalibatkeun padamel manusa anu abot, teu kedah waktos-lami produksi panjang, miceunan bahan, sareng kakuping ku kasalahan. Kiwari, téknologi parantos ningkat pisan prosés manufaktur.

Perkenalan téknologi mesin CNC nyayogikeun tingkat reliabilitas anu luhur, ngajantenkeun prosés iteratif langkung otomatis. Tapi, naon ari mesin CNC? Produk mana anu tiasa didamel tina téknologi CNC? Kumaha carana dianggo mesin CNC, sareng bahan mana anu tiasa dianggo dina prosés manufaktur anu dianggoMesin CNC?

Tulisan ieu mangrupikeun jero pikeun jero mesin CNC, sareng konsép dasar anu kalibet dina prosés. Urang bakal ngabahas kaunggulan manufaktur CNC tibatan manufaktur tradisional, sareng kontribusina CNC pikeun manufaktur modéren.

Urang ogé bakal ningali parangkat lunak CNC. Anu pamungkas, urang nyorot naon anu diperyogikeun pikeun jalma anu hoyong ngalatih janten mékanis CNC, sareng ngabahas tren pikahareupeun dina dunya mesin CNC.

mechanical technician mask operative entering

Naon ari Machining CNC?

Singgetan CNC singkatan tinaKontrol Nomer Komputer. Mesin CNC mangrupikeun prosés pangurangan anu ngalibatkeun nyiptakeun desain bentuk khusus tina bahan padamelan ngalangkungan kadali komputerisasi. Prosésna subtraktif sabab produkna diproduksi ku cara nyéting bahan tina potongan awal tibatan nambihan bahan pikeun ngadamel produk.

Mesin CNC tiasa didadarkeun salaku prosés manufaktur anu dilakukeun ku robot. Prosés na dimungkinkeun pikeun ningkatkeun produktivitas sabab mesin tiasa ngajalankeun otomatis tanpa kedah operator anu aya dina mayeng.

Naon Sejarah Mesin CNC?

Anu miheulaan tina CNC nyaéta kontrol numerik (NC), prosésdijelaskeun ku Paguyuban Insinyur Manufaktursalaku "nyirian awal révolusi industri kadua sareng munculna jaman dimana kontrol mesin sareng prosés industri bakal ngalih tina draf anu teu leres kana élmu anu pasti."

Mesin CNC dimimitian salaku téknologi basis pita anu ditinju dina1940s sareng 1950ssateuacan gancang mekar kana téknologi analog sareng digital dina taun 1960an.

John T. Parsonsdianggap bapa mesin CNC. Anjeunna ngembangkeun kontrol angka, anu mangrupikeun prinsip yén mesin CNC diwangun. Tapi bahkan sateuacan Parsons, anutéhnik mesin parantos nimukeuntaun 1751. Teras, di 1952, Richard Kegg, damel babarengan sareng Massachusetts Institute of Technology (MIT), ngembangkeun mesin panggilingan CNC anu munggaran.

Naon Konsep Dasar Mesin CNC?

Pikeun ngartos kumaha jalanna CNC, urang kedah ngartos sababaraha konsep dasar.

Kontrol Nomer

Ieu nunjukkeun kontrol otomatis pakakas mesin. Alat mesin ieu dibasajankeunpanggilingankana tukang las, coét, pemotong waterjet, sarengmesin pencét hidrolik.

Mesin Desktop CNC

Ieu mangrupikeun vérsi minimalis tina CNCs sareng langkung saé diadaptasi pikeun ngagarap bahan anu langkung lemes sapertos lilin, busa, sareng plastik. Jinis mesin ieu nganggo vérsi mesin CNC anu langkung alit pikeun ngadamel produk anu langkung alit, kalolobaanana ku hobi.

CAM

Mesin atanapi Manufaktur anu Ditulungan Komputer (CAM) ngagunakeun parangkat lunak pikeun nyiptakeun kode pikeun ngajalankeun mesin CNC. Pikeun damel sareng sistem CAM, anjeun peryogi tilu hal:

  1. Anu kahiji nyaéta parangkat lunak anu maréntahkeun mesin ngeunaan arah anu kedahna dipindahkeun.
  2. Anjeun ogé peryogi mesin anu sanggup nyandak paréntah.
  3. Akhirna, anjeun kedah ngagaduhan kamampuan pasca-pangolahan pikeun ngarobah paréntah kana basa anu tiasa dipikaharti ku mesin.

Kodeu NC

Ieu mangrupikeun basa komputer anu dasar, nanging unik anu dirancang pikeun mesin CNC supados gancang ngartos sareng ngaéksekusi kode NC (biasa disebut G-code). Ieu mangrupikeun bahasa anu dianggo ku programmer pikeun nyaritakeun mesinna kumaha ngadamelna.

Pasosprosor

Postprocessor mangrupikeun penerjemah anu ngarobah G-Code anu ditulis pikeun hiji mesin CNC kana kode anu tiasa dipahami sareng dieksekusi ku mesin CNC anu sanés.

Kumaha Karya Mesin CNC?

Mesin CNC dijalankeun ku cara instruksina diprogram kana software anu dieusian kana komputer nganggo keyboard leutik anu nyambung kana mesin. Sistem CNC teras ngalaksanakeun padamelan ieu dina cara anu sami sareng robot.

Naon rupa-rupa jinis Mesin CNC?

Mesin CNC anu béda ngalayanan tujuan anu beragam. Sababaraha jinis mesin CNC anu paling umum nyaéta pabrik, bubut, router, pemotong plasma, sareng pemotong LaserJet. Anjeun tiasa ningali langkung seueur conto jinis mesin CNC sareng naon anu dilakukeunIeuh.

Naon anu tiasa dilakukeun ku Mesin CNC?

Mesin CNC tiasa ngahasilkeun rupa-rupa produk tina rupa-rupa bahan, kalebet logam, plastik, busa, sareng kai. Salami matéri tiasa diteukteukan, éta tiasa dianggo pikeun produksi produk dina mesin CNC. CNCbubut logambisa dipaké pikeun mesin rod buleud, benang sareng bunderan luar. Mesin panggilingan CNC tiasa dianggo pikeun ngolah permukaan, jalan tol, sareng bentuk anu henteu teratur anu sanés. Mesin pangeboran tiasa liang;Ieuh.

Parangkat lunak CNC

Parangkat lunak CNC mangrupikeun bungkus aplikasi anu nyerat G-Code anu tiasa dibaca ku mesin CNC. Parangkat lunak ieu disebutPabrikan Bantosan Komputer (CAM)atawaDesain dibantuan Komputer (CAD). Parangkat lunak ieu tanggung jawab pikeun kontrol angka tina mesin CNC. Éta ngabantosan pikeun nyiptakeun desain anu program komputer dina mesin CNC tiasa nafsirkeun.

Rupa-rupa jinis parangkat lunak CNC gaduh kagunaan khusus:

Gambar Ngabantosan Komputer (CAD):Ieu digunakeun pikeun nyiptakeun desain 2D sareng 3D sareng dokuméntasi téknis.

Manufaktur dibantuan Komputer (CAM):Ngidinan pangguna pikeun nyetél damel di cabang pikeun ngalaksanakeun sababaraha pancén sapertos alur kerja, jalur alat, sareng motong simulasi.

Téknik Bantosan Komputer (CAE):Mangrupikeun program anu dianggo salami prosés pamekaran salami tahap pamrosésan, analisis, sareng tahap pas-pamrosésan.

Naon kaunggulan sareng Kalemahan Mesin CNC?

Sami-sami téknologi sanésna, mesin CNC dibarengan ku pro sareng kontra khusus. Kami ningali sababaraha di handap ieu.

Kaunggulan tina Machining CNC

Mesin CNC ngagaduhan kaunggulan biaya anu penting tibatan manufaktur tradisional kusabab éta ngirangan biaya tenaga kerja. Éta sacara drastis ngirangan margin kasalahan dina pabrik. Sumawona, éta ngajadikeun produksi masal salaku tugas anu langkung gampang tibatan anu kantos dilakukeun kusabab kapasitasna pikeun ngasilkeun kaluaran seragam sacara konsistén.

CNC ogé nawiskeun kalenturan dina desain anu ngamungkinkeun parangkat lunak gancang diprogram deui pikeun nyiptakeun bagian-bagian anu énggal atanapi kasalahan anu leres.

Kalemahan Mesin CNC

Kurangna kana mesin CNC mangrupikeun biaya set-up awal. Perusahaan bahkan mungkin kedah nyandak pinjaman kanggo ngagaleuh téknologi CNC. Tapi, upami perusahaan tiasa ningkatkeun kauntungan ngalangkungan mesin CNC, investasi éta tiasa dicandak deui kalayan gancang.

Mesin CNC hirup tina asumsi henteu leres komputer. Ieu ngandung harti yén sababaraha jalma anu ngagunakeun sistem mesin CNC tiasa mopohokeun kamungkinan aya kasalahan, sahingga langkung gampang pikeun kasalahan ngalangkungan hal anu henteu diperhatoskeun. Nanging, ku latihan anu pas, ieu tiasa diréduksi.

Anu pamungkas, sabab mangrupikeun prosés pangurangan, mesin CNC ngahasilkeun runtah, anu tiasa gaduh pangaruh parah ka lingkungan. Nanging, prosés manajemén limbah tiasa ditumpukeun pikeun mastikeun yén limbah anu dihasilkeun ngalangkungan manufaktur dina mesin CNC tiasa didaur.

Kumaha Vitalisasi Mesin CNC dina Manufaktur Modern?

Mesin CNC diawalan dina bentuk énggal manufaktur modern ngalangkungan efisiensi sareng presisi anu langkung ageung, sahingga nawiskeun pamutahiran anu penting tibatan metode konvensional manufaktur modern. Ieu ngandung harti yén perusahaan anu nganggo mesin CNC ngahémat biaya tina segi tenaga kerja sareng waktos, ningkatkeun kamampuan dina jangka panjang.

CNC ogé parantos ngadamel prosés sapertos pabrikasi (las las tina logam, gunting, liang punch, sareng motong seuneu) langkung aman. Éta mangrupikeun pilihan anu saé pikeun pabrikasi kusabab mesinna fleksibel sareng tiasa diprogram deui.

Naha CNC langkung saé tibatan percetakan 3D?

3D percetakan sareng mesin CNC duanana metode manufaktur. Beda kritis antara aranjeunna nyaéta mesin CNC mangrupikeun prosés subtraktif, sedengkeun percetakan 3D mangrupikeun prosés aditif. Ieu ngandung harti yén anu baheula nyiptakeun produk ku cara nyukur bahan tina potongan aslina, sedengkeun anu terakhir nyiptakeun produk ku nambihan bahan.

Mana anu langkung saé antara dua padika? Éta gumantung kana sababaraha faktor, sapertos bahan anu dianggo, pajeulitna bagian, kaparigelan pagawé, naon anu didamel, sareng pertimbangan kauangan. Janten, hiji metodeu tiasa janten saé pikeun padamelan khusus sareng sanés anu sanés.

cnc milling machine Machinist

Janten Machinist CNC

Calakan mesin CNC peryogi sababaraha tingkatan latihan sareng pendidikan pikeun lebet kana profési.

Kaahlian Naon anu anjeun peryogikeun janten Machinist CNC?

Masinis CNCmeryogikeun minimal diploma SMAatanapi Pengembangan Pendidikan Umum (GED) sateuacan aranjeunna tiasa neraskeun kaahlian anu khusus pikeun CNC ti sakola téknis. GED mangrupikeun serangkaian tés anu dianggo pikeun nangtoskeun naha hiji individu di Amérika Serikat atanapi Kanada ngagaduhan keterampilan akademik tingkat SMA.

Masinis CNC, anu ngagaduhan sertifikasi ti lembaga sapertos ieuInstitut Nasional pikeun Kamampuh Ngerjakeun Logam(NIMS), ngagaduhan kaunggulan tibatan anu tanpa sertifikasi.

Dimana kuring tiasa kéngingkeun Pelatihan janten Machinist CNC?

Jalma anu nyerat program anu nuturkeun mesin CNC katelahProgrammer CNC, Sedengkeun anu ngiringan ngajalankeun mesin di lantai toko katelahOperator CNC.

Upami anjeun hoyong janten programmer CNC, anjeun biasana bakal nyéépkeun waktos salaku magang atanapi di lembaga tersiér resmi. Operator CNC biasana ngalengkepan kursus jangka pondok, sareng kéngingkeun seueur pangalaman dina padamelan.

Seueur sakola nawiskeunLatihan khusus pikeun CNC. Diantarana nyaétaUniversitas Goodwin, lembaga anu ngajelaskeun dirina salaku "sakola operator CNC" anu "dirancang pikeun kéngingkeun mahasiswa disertifikasi sareng damel di lapangan dina waktos anu singget, dina jadwal anu fleksibel."

Naha Machining CNC Pas pikeun Proyék kuring?

Mesin CNC serbaguna, sareng aplikasi na ngalangkungan seueur industri, kalebet aerospace, pertanian, konstruksi, percetakan, manufaktur, militer, sareng transportasi. Janten, upami proyek anjeun peryogi seueur konsistensi, akurasi, sareng efisiensi, CNC mangrupikeun pilihan anu pangsaéna.

Naon Masa Depan Mesin CNC?

Salaku téknologi kawaskacerdasan buatanjeungdiajar mesinjanten langkung populér, diperkirakeun ogé popularitas mesin CNC bakal ningkat. Sanaos sababaraha panginten prihatin yén mesin canggih ieu bakal ngaleungitkeun padamelan ti manusa, ieu henteu biasana kajadian nalika téknologi ningkat, sabab éta nyiptakeun langkung padamelan di daérah énggal.

Sumebarna panggunaan mesin CNC bakal ngagaduhan manpaat pikeun pagawé boh pabrik. Pikeun anu sateuacana, prosésna henteu sesah, sareng kaamanan ditingkatkeun. Pikeun anu terakhir, kauntungan bakal ningkat kusabab efisiensi. Palanggan, di sisi anu sanésna, bakal nguntungkeun tina produk anu langkung kualitas.