• МАШИНА за пресекување хоризонтален метал со висока прецизност

TSINFA е професионален снабдувач и производител на машина за пила со хоризонтална метална лента за сечење во Кина. Серијата машини за пила со двојни столбови има поголема стабилност во работата на сечење. Со тешки колони од не'рѓосувачки челик и структура со двојна колона, капацитетот на сечење се движи од 280 до 2200 mm. Ефикасно пилање на челик, железо, не'рѓосувачки челик и други метални материјали. Може да се конфигурира со автоматско напојување, контрола на ЦПУ, горно стегање, подобрување на капацитетот за обработка и автоматизација

Прашања?Јавете ни се на + 86-15318444939, и разговарајте со една од нашите стручни претставници.Можете исто така да ја пополните нашата форма за контакт

Воведување на главната функција:

introduce for metal bandsaw

1. Конструкција на двоен колона на порти, постабилно работење, за да се обезбеди точност на сечењето;
2. Автоматско напојување, рамката за пила автоматски се враќа кога ќе заврши процесот на пила.
3. Брзината на напојувањето може да се прилагоди чекор по чекор во даден опсег;
4. При пилање материјали, забраната на ножот за пила ги стега материјалите за да спречи заби да се извлекуваат поради нестабилно тресење при пилање кратки материјали;
5. Алатот за сечење прифаќа увезена, тенка лист биметална лента за пила, така што сечењето е тесно, помала потрошувачка на материјал, потребна помалку енергија, со заштеда на материјал и ефикасна алатка за сечење за заштеда на енергија;
6. Разумен распоред на структурата, лесен за употреба и одржување, е разновидност на метален материјал за пила висока ефикасност за заштеда на енергија со висока опрема

Metal cutting bandsaw

Хоризонтална метална лента со пила GB4228

Кружно пилање (мм): 280
Квадратна пила (мм): 280 * 280

Metal cutting bandsaw

Хоризонтална метална лента со пила GB4235

Кружно пилање (мм): 350
Квадратна пила (мм): 350 * 350

Metal cutting bandsaw

Хоризонтална метална лента со пила GB4240

Кружно пилање (мм): 400
Квадратна пила (мм): 400 * 400

Metal cutting bandsaw

Хоризонтална метална лента со пила GB4250

Кружно пилање (мм): 500
Квадратна пила (мм): 500 * 500

Metal cutting bandsaw

Хоризонтална метална лента со пила GB4260

Кружно пилање (мм): 600
Квадратна пила (мм): 600 * 600

Metal cutting bandsaw

Хоризонтална метална лента со пила GB4270

Кружно пилање (мм): 700
Квадратна пила (мм): 700 * 700

Metal cutting bandsaw

Хоризонтална метална лента со пила GB4280

Кружно пилање (мм): 800
Квадратна пила (мм): 800 * 800

Metal cutting bandsaw

Хоризонтална метална лента со пила GB42100

Кружно пилање (мм): 1000
Квадратна пила (мм): 1000 * 1000

Методи за инсталација на сечилото на пилата
1 Проверка на сечилото на пилата и спојката на заварувањето пред инсталацијата
2 Нагоре подигнете ја рамката на пилата и отворете го предниот капак, следете ги инструкциите за ознаки и завртете ја завртката за олово 5-7 см и отворете ги екипите за прилагодување лево и десно
3 Чувајте го ножот во предната кутија и прилагодувајќи ги навртките и нежно стегајќи го сечилото според упатството, силата на стегање на ножот беше вообичаено околу 25N.M
4 Вклучете го и исклучете го и направете го ножот постепено да се ротира додека сечилото на пилата не работи нормално
5 Одржување на машината во функција 2 минути за проверка без да се случи ненормално

Како се ракува хоризонтална метална лента за сечење
1 Проверете го изворот на напојување со правилно поврзување со жица и чувајте ја соодветната течност за ладење и хидрауличното масло
2 Машина за мирување и уверете ја машината со правилна насока на ротирање и течна течност за ладење и движење нагоре и надолу
3 Прилагодување на затка на залиха со правилна позиција на должина на сечење, а залихите се во статус на стегање
4 Одржување на држачот за залихи на соодветна висина
5 Прилагодување на горниот вентил и надолу се зголемува полека додека се сече на залиха
6 Масло за подмачкување бр. 32 беше применливо за лизгачките делови, како што е менгеме за стегање,
пот колона на главната колона
7 Маслото за подмачкување треба периодично да се менува
8 Кои било делови од личното тело треба да бидат далеку од ножот што работи
9 Операцијата со преоптоварување ќе предизвика сериозно оштетување на машината
10 Со исклучување на сечилото треба да се работи откако ќе се исклучи
11 Чувајте чиста околина околу машината
12 Исклучете го главниот прекинувач додека ја запирате машината и подигнете ја потпора, отворете го менгемето и сечилото на пилата.